Kaapo Kakko hurjassa nosteessa: Suomalainen NHL-kykyjenetsijä ylistää vuolaasti – ”Upea taito lukea peliä”

© Kuva: Getty Images

NHL Central Scouting Services (CSS) listaa taalaliigan ensi kesän varaustilaisuuden potentiaalisimmat pelaajat tasaisin väliajoin.

Edellinen listaus tehtiin alkutalvesta ja maanantaina vuorossa on kauden puolivälin listaus.

Lupaukset on NHL.com/fi:n mukaan jaettu kolmeen eri kategoriaan, A-, B- ja C-tasolle. A-pelaajien odotetaan olevan ykköskierroksen varauksia, B-pelaajien kakkos- tai kolmoskierroksen varauksia ja C-pelaajien puolestaan loppukierroksilla varattavia.

Suomalaisista ainoa selkeä A-tason pelaaja on TPS:n superlupaus Kaapo Kakko, jonka uskotaan kamppailevan koko varaustilaisuuden ykkössijasta yhdysvaltalaisen Jack Hughesin kanssa.

Erinomaisesti sujuneet Liiga-ottelut ja upeat otteet nuorten MM-kisoissa, jotka huipentuivat voittomaaliin finaalissa Yhdysvaltoja vastaan ovat kasvattaneet Kakon osakkeita, eikä häntä pidetä enää Hughesia huonompana lupauksena.

– Hän on 17-vuotias ja dominoi Liiga-jäillä. Hän on vaarallinen jokaisessa vaihdossa ja ymmärtää samalla puolustukselliset velvoitteensa. Hänellä on upea taito lukea peliä, hehkutti CSS:n Euroopan-toimiston pääkykyjenetsijä Göran Stubb Kakkoa edellisen listauksen yhteydessä.