Kotimaisen jääkiekon kolmanneksi korkeimman sarjatason runkosarja pelattiin päätökseen viime viikonloppuna. Suomi-sarjan yksi seuratuimpia pelaajia on pistepörssin voittanut Henri Sandvik. 31-vuotias laitahyökkääjä takoi 32 ottelussa hulppeat tehot 20+37.

Sandvikin edustama Nokian Pyry sijoittui runkosarjassa toiseksi 11 pisteen päähän Kajaanin Hokista. Sandvik ei anna joukkueelleen puhtaita papereita syksystä.

– Pyryn kausi on alusta lähtien ollut vähän vaihtelevaa vuoristorataa. Joulutauon jälkeen onnistuimme kuitenkin tiivistämään puolustuspeliä, jonka myötä peli on kulkenut huomattavasti paremmin, Sandvik summasi SuomiKiekko-sivustolle.

Suomi-sarja jatkuu siten, että kahdeksan parasta joukkuetta jatkavat pelejä ylemmässä loppusarjassa ja loput yhdeksän alemmassa. Molemmissa pelataan yksinkertainen sarja, jossa runkosarjan pisteet ovat jääneet voimaan. Ruutu näyttää jokaisen Suomi-sarjan ottelun suorana lähetyksenä.

Pyry aloittaa lauantaina ylemmän jatkosarjan vierasottelulla HCIK:ta vastaan.

– Kaarina on mukava vastustaja. He tykkäävät pelata kovaa. Taklauksia pitää varoa jatkuvasti, Sandvik ennustaa.

Hyökkääjällä on urallaan kokemusta myös Liigasta. Kaudella 2009-2010 Nivalassa syntynyt Sandvik pelasi Tampereen Ilveksen riveissä 40 ottelua. Tämän jälkeen kotimaan alempien sarjatasojen lisäksi matka on kulkenut niin Englantiin, Itävaltaan kuin Norjaankin. Sandvik kuvaa aikaa eksoottisemmissa kiekkomaissa antoisaksi.

– Varsinkin Englannissa on mahtava fanikulttuuri. Sitä ei pysty oikein edes sanoin kuvailemaan.

Sandvik edusti Englannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Swindon Wildcatsia, jonka kotipaikkakunta löytyy Lounais-Englannista, Bristolin ja Lontoon väliltä.

– Hallimme veti noin 1500 ihmistä ja se oli aina loppuunmyyty, Sandvik muistelee.

Kulunut kausi ei ole ollut Sandvikille mikään suonenveto, sillä viime kaudella Kooveessa syntyi 35 ottelussa 46 pistettä. Siirto Nokian Pyryyn tapahtui työelämän syistä.

– Nokialla on hyvä pelata jääkiekkoa. Hallissa on väkeä ja ihmiset ovat kiinnostuneita lajista.

Sandvik nimeää lauantaina alkavan ylemmän jatkosarjan mieluisimmiksi vastustajiksi Kajaanin Hokin ja Kiekko-Espoon.

– Kun vähän hiomme peliämme, en näe mitään syytä, miksi emme voisi nousta Mestikseen, 31-vuotias Sandvik povaa.

Anssi Shemeikka
Twitter: @AnssiShemeikka

Ruutu on kotimaisen jääkiekon koti! Yli 1400 ottelua kaudessa!