Ei se vain hyydy! Connor McDavid taas ällistyttävässä iskussa – nousi jo kokeneiden legendojen peesiin

© Kuva: Getty Images

Edmonton Oilersin kippari Connor McDavid, 21, oli yöllä taas jäätävässä vireessä hänen taottua 3-1-voittoon päättyneessä Arizona Coyotes -pelissä komeat pinnat 2+1=3. Supertähti nosti kauden saldonsa jo lukemiin 23+38=61 kivuten koko sarjan pistepörssissä kolmanneksi.

McDavidin koko uran pisteet runkosarjassa ovat nyt 110+207=317. Nuo ovat poikkeuksellisen kovat alle 22-vuotiaiden pelaajien keskuudessa. Kanukkia enemmän korkeintaan kyseisen iän pelaajista pisteitä on takonut vain viisi suuruutta.

Kärjessä on täysin omilla lukemillaan vähemmän yllättäen kaikkien aikojen kiekkoilija Wayne Gretzky 640 pisteellä. Hänen ja McDavidin väliin mahtuvat myös jo lopettanut Dale Hawerchuk sekä Sidney Crosby ja luistimet naulaan ripustaneet konkarit Mario Lemieux sekä Jimmy Carson.

Kanadalainen täyttää 22 vuotta reilun viikon päästä.

Arizona-pelin suomalaisista Oilersin Jesse Puljujärvi jäi pisteittä, Mikko Koskinen puolestaan torjui maalilla voitokkaasti.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.