Tanska ja etenkin sen maalivahti Mads Sogaard kokivat yöllä MM-kisojen avausottelussaan totaalisen nöyryytyksen. Kanada pöllytti viime turnauksessa karsintojen kautta sarjapaikkansa uusinutta laumaa ällistyttävin numeroin 14-0.

Tappio saattoi maistua WHL-joukkue Medicine Hat Tigersia edustavan lupauksen suussa pahalta. Nuorten kisoissa kun sattuu olemaan hurja läjä tarkkailijoita seuraamassa niitä pelaajia, jotka kolkuttelevat tulevaisuudessa NHL:n portteja.

Tanskalaisveskari on yksi tällaisista. Esimerkiksi Hockeyprospect-nettisivusto arvioi, että WHL:ssä pikkumustia peräti 93,1 prosentin varmuudella pysäytellyt Sogaard menisi taalajäille ensi kesänä ykköskierroksella numerolla 21.

MM-kisojen avauspeli meni kuitenkin totaalisen vihkoon. Vaihtoon otettu Sogaard ja William Rorth torjuivat yhteensä 31/45 laukausta.

NHL:n kesän varaustilaisuudessa maalivahdeista Sogaardin edellä olisivat aiemmin mainitun sivuston mukaan vain mahtimaiden torjujat, eli Yhdysvaltain Spencer Knight ja Kanadan Hunter Jones.

LUE LISÄÄ:
Kanada teki lilliputtimaasta hakkelusta – takoi tauluun uskomattomat murskalukemat