Suomalaispelaaja askiin yli vuoden jälkeen – IS: Aiempi yritys pieleen mystisesti: ”Miten sen nyt sanoisin..”

© Kuva: Getty Images

Liigajoukkue Pelicansin paidassa yhteensä 64 ottelua tehoin 1+6=7 pelannut 26-vuotias Miro Hovinen palaa keskiviikkona kaukaloon peräti puolentoistavuoden tauon jälkeen.

Puolan liigassa taistelevan ja Tomek Valtosen luotsaaman Podhale Nowy Targin pakki pelasi edellisen sarjapelin keväällä 2017 lahtelaisjoukkueen sotisovassa.

- Aika odottavat fiilikset tässä on, että pääsen taas pitkästä aikaa askiin. Tätä on odotettu puolitoista vuotta, ja pääsen vihdoin pelaamaan, Hovinen makustelee Ilta-Sanomien mukaan.

Loukkaantumisten takia sivussa olleen suomalaisen lähimenneisyydessä on piisannut haasteita.

- Viime talvena jouduin harjoittelemaan yksin, mutta kesällä oli kiva, kun pääsi harjoittelemaan muiden sopimuksettomien pelaajien kanssa. Viimeiset 5–6 viikkoa olen ollut LeKin mukana jäällä.

Pakki kertoi sivustolle, että hänellä oli Pelicans-aikoina ongelmia polvien kanssa. Kun sopimus loppui keväällä 2017, kertoi Hovinen vetäneensä happea kuukauden päivät. Hiljalleen hän palasi harjoittelun pariin, ja sen jälkeen pakki alkoi etsimään joukkuetta.

- Olen aina ajatellut jatkavani vielä pelaamista. Mutta kun kesti niin pitkään, etten saanut näyttöpaikkaa tai sopimusta, niin kyllä usko oli koetuksella. Että onko tämä tässä. Onneksi kävi näin, ja Tomek antoi minulle mahdollisuuden näyttää.

Haasteet jatkuivat myös aiemmin syksyllä. Hovinen kävi Tanskassa Herlev Eaglesin tryoutilla, mutta sopimusta ei syntynyt.

- Miten nyt sen sanoisin… Siinä oli vähän muitakin juttuja, niin piti päästä pois sieltä. Se homma ei natsannut, Hovinen kertoo salaperäisesti.

Maalivahti Niko Hovisen pikkuveli on alle 18-vuotiaiden MM-pronssimitalisti kaudelta 2009-10.

Podhale Nowy Targ on 12 joukkueen Puolan pääsarjassa kolmantena.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!