Oho! Onko tässä seuraava suomalainen NHL-debytantti? Todella yllättävä nimi sai kutsun AHL:ään!

AHL-joukkue Syracuse Crunch tiedotti tiistaina mm. Twitter-tilillään, että NHL:ssä pelaava Tampa Bay Lightning on siirtänyt hyökkääjä Otto Sompin ECHL:n Orlando Solar Bearsista farmiin. Alle 18-vuotiaiden maailmanmestarin unelmat NHL-debyytistä ovat nyt valovuoden lähempänä kuin koskaan aiemmin, sillä Syracuse on Sompin kesällä 2016 varanneen Boltsin farmijoukkue.

Mutta ennen joskus toteutuvaa taalajäiden debyyttiä edessä on nyt ensiesiintyminen AHL:n runkosarjassa pelaajalla, joka saattaa olla suurelle suomalaisyleisölle yllättäväkin nimi. Helsingistä lähtöisin oleva 20-vuotias hyökkääjä on pelannut edellisen kerran Suomessa Jokerien sotisovassa A- ja B-nuorten SM-liigaa kaudella 2014-15.

Tuon jälkeen Sompin tie vei Halifax Mooseheadsin QMJHL-joukkueeseen sekä jo mainittuihin laumoihin. Etenkin Mooseheadsissa sentteri on ollut todellinen pistelinko, sillä yhteensä 184 QMJHL:n kamppailussa ovat syntyneet komeat tehopisteet 58+114=172.

Farmissa hän on pelannut toistaiseksi vain kolmessa pudotuspeliottelussa.