Kun NHL:ssä tällä kaudella Detroit Red Wingsin paidassa debytoinut pakki Dennis Cholowski iski Los Angeles Kingsiä vastaan yöllä yhden osuman, nosti hän kauden kokonaismaalimäärän jo viiteen. Tuo on tulokaspuolustajan näkökulmasta todellakin komea määrä.

Se on nimittäin tällä hetkellä toiseksi eniten kyseisten pelaajien rankingissa. Kärjessä on Ottawa Senatorsin Maxime Lajoie kuudella häkillään ennen Red Wings -puolustajaa ja Dallas Starsissa pelaavaa tulokaspakkien pistepörssin kärkeä Miro Heiskasta.

Kolmikko on vetänyt eroa muihin, sillä jaetulla neljännellä sijalla ovat kaksi maalia latoneet Heiskasen joukkuekaveri Gavin Bayreuther ja Buffalo Sabresin ykkösvaraus Rasmus Dahlin.

Kuluvalla sesongilla kaikkiaan 15 tulokaspakkia on iskenyt vähintään maalin. Heiskasen lisäksi sinivalkoisista myös Calgary Flamesin Juuso Välimäki on avannut maalitilinsä.

Viime kaudella WHL:n runkosarjassa 14 häkkiä iskenyt Cholowski on ottanut isoja harppauksia lyhyessä ajassa, sillä nyt tuo määrä mennee rikki taalajäiden puolella heittämällä. Tämän esimerkin takia Cholowskista voi tosiaan käyttää otsikon “superyllättäjä”-termiä.

Detroit voitti yön ottelussa Kingsin numeroin 3-1.

LUE MYÖS: Miro Heiskanen mahtavissa liekeissä! Tässä kalpenee NHL:n ykkösvarauskin – suomalaislupaus jo pörssikärkeen