NHL-tähti taas mielettömällä pelipäällä – nousemassa kaikkien aikojen tilastossa jopa lähelle kärkipaikkoja?

© Kuva: Getty Images

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

San Jose Sharksin konkari Joe Thornton nousi yöllä suureen rooliin, kun haipaidat kaatoivat Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen tähdittämän Carolina Hurricanesin selvin 5-1-numeroin. Kakkosketjun sentteri summasi tehot 0+3=3.

Hyökkääjä kirjoitti noilla syöttöpinnoilla historiaa, sillä nyt pelaaja nousi kaikkien aikojen syöttöpörssissä jo 11:nneksi 1 038 merkinnällä. Hän on aktiiveista luonnollisesti ykkösenä kyseisessä tilastossa.

NHL:ssä uskomattomasti jo 1 700 ottelun rajapyykkiä lähestyvän Thorntonin seuraava edessä oleva pelaaja on Marcel Dionne (1 040), joten vain kolme syöttöpistettä nostaa Sharks-ikonin yksin kolmanneksi.

Jos kaikki menee tällä kaudella putkeen, voisi hyökkääjä nousta rankingissa jopa seitsemänneksi. Sitä paikkaa miehittää toistaiseksi Adam Oates 1 079 napsulla.

San Josen voitto-ottelu oli suomalaisittain synkkä. Pisteittä jäivät niin Sharksin kolmosketjun hyökkääjät Joonas Donskoi kuin Antti Suomelakin ja Canesin ykkösketjun tähdet Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen.

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!