San Jose Sharksin konkari Joe Thornton nousi yöllä suureen rooliin, kun haipaidat kaatoivat Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen tähdittämän Carolina Hurricanesin selvin 5-1-numeroin. Kakkosketjun sentteri summasi tehot 0+3=3.

Hyökkääjä kirjoitti noilla syöttöpinnoilla historiaa, sillä nyt pelaaja nousi kaikkien aikojen syöttöpörssissä jo 11:nneksi 1 038 merkinnällä. Hän on aktiiveista luonnollisesti ykkösenä kyseisessä tilastossa.

NHL:ssä uskomattomasti jo 1 700 ottelun rajapyykkiä lähestyvän Thorntonin seuraava edessä oleva pelaaja on Marcel Dionne (1 040), joten vain kolme syöttöpistettä nostaa Sharks-ikonin yksin kolmanneksi.

NHL

@NHL
Have yourself a night, Jumbo.

Three assists and only three shy of 10th overall on the NHL's all-time list.

Jos kaikki menee tällä kaudella putkeen, voisi hyökkääjä nousta rankingissa jopa seitsemänneksi. Sitä paikkaa miehittää toistaiseksi Adam Oates 1 079 napsulla.

San Josen voitto-ottelu oli suomalaisittain synkkä. Pisteittä jäivät niin Sharksin kolmosketjun hyökkääjät Joonas Donskoi kuin Antti Suomelakin ja Canesin ykkösketjun tähdet Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen.