Mikko Rantasen uskomaton putki NHL:ssä poikki – suomalainen ylsi silti todella harvinaiseen urotekoon

© Kuva: Getty Images

Colorado Avalanchen urakasta sekä etenkin NHL:n pistepörssin kärkinimi Mikko Rantasen iltapuhteesta tuli viime yönä tämän kauden mittapuulla todella harvinainen floppi. Läntisen konferenssin kärkipäässä keikkuva Avalanche taipui NY Islandersille selvin 1-4-numeroin suomalaisen jäädessä pisteittä.

Kuluvan kauden 34 kamppailussa tehot 15+41=56 iskenyt Rantanen jäi tällä kaudella vasta kuudetta kertaa pisteittä ja ensimmäisen kerran sitten 15 otteluun. Tuo 14 kamppailua jatkunut pisteputki oli historiallinen nimenomaan Avalanchessa kautta aikain.

Muutamat eri lähteet nimittäin tietävät kirjoittaa, että se on jaetusti kolmanneksi pisin nykyisen nimen alla. Quebec Nordiques muuttui Colorado Avalancheksi vuonna 1995, ja sen jälkeen pidempiin putkiin ovat yltäneet vain 20 ottelussa peräkkäin pisteitä latonut Paul Stastny ja 16 kamppailussa putkeen pisteille päässyt Alex Tanguay.