NHL:ssä toista isoa kauttaan pelaava NY Islandersin tähti Mathew Barzal on äitynyt taalajäillä kovaan vetoon. Kanukki takoi viime yönä NY Islandersia vastaan hattutempun, ja nyt hyökkääjän koko kauden saldo näyttää lukemia 10+25=35.

Hattutemppu on kesällä 2015 numerolla 16 varatulle pelaajalle uran toinen. Vaikka määrä on sinänsä pieni, on 21-vuotiaan sentterin temppu seurahistorian mittapuulla kova. Kanadalaisesta tuli nimittäin vasta viides Isles-pelaaja, joka on pystynyt tekemään vähintään kaksi knallia ennen 22-vuotispäiviään.

StatsCentre

@StatsCentre
Mathew Barzal counted a natural hat trick in the @NYIslanders impressive 4-0 win at TOR on Saturday night. With it, he became the 5th name on this list of young Isles legends

Kaiken lisäksi pienestä määrästä huolimatta Barzal liittyi lähelle kovia nimiä. Samaan pystyi Brent Sutter kausina 1981-83, ja kovempiin suorituksiin historian saatossa ovat pystyneet kolme hatullista kiskoneet Bryan Trottier (1975-78), John Tavares (2009-12) sekä neljän hattutempun Mike Bossy (1977-79).

Kanukki voi nousta jopa koko tilastossa vielä kärkeen. Hänelle tulee tuo 22 vuotta mittariin vasta kuluvan runkosarjakauden jälkeen ensi toukokuussa.