Kun Edmonton Oilersin Connor McDavid pääsi jälleen viime yönä iskuun, latoi hän lopulta peräti neljä (1+3) pinnaa 7-2-voittoon päättyneessä Minnesota Wild -pelissä. Kanadalaiselle useamman pisteen pelit eivät enää ole mitään täysin harvinaista herkkua, vaikka joukkueen kapteenilla on ikää vasta 21 vuotta.

McDavid on nimittäin pelannut taalajäillä jo 33 sellaista ottelua, joissa hän on saalistanut vähintään kolme pinnaa. Tuo 33 on peräti kuudenneksi eniten alle 22-vuotiasta pelaajista NHL:ssä kautta aikain.

Enemmän vähintään kolmen pisteen pelejä alle 22-vuotiaana NHL:ssä ovat pelanneet mielipuoliseen ottelumäärään 108 yltänyt Wayne Gretzky sekä kaukana seuraavilla sijoilla kaikkien aikojen kiekkoilijan takana olevat Dale Hawerchuk ja Mario Lemieux (46), Sidney Crosby (41) ja Bryan Trottier (34).

NHL Public Relations

@PR_NHL
Some pretty good company for @cmcdavid97. #NHLStats

Siihen ei tarvitse kummoisia ennustajan lahjoja, jos McDavidin uskaltaa sanoa ohittavan pomminvarmasti ainakin Trottierin kyseisessä tilastossa – myös Crosbyn paikka voi olla uhattuna.

Kesän 2015 ykkösvaraus viettää seuraavia syntymäpäiviään reilun kuukauden kuluttua, tammikuun puolen välin paikkeilla.