Liigassa tällä kaudella superyllättäjien joukkoon laskettava Sportin romuluinen hyökkääjä Roope Talaja oli torstaina ällistyttävässä iskussa ottelussa Jukureita vastaan.

Runkosarjassa parhaimmillaan tehot 18+8=26 iskenyt vaasalaisten pelaaja nimittäin kaatoi mikkeliläisten niskaan kolme saavillista jääkylmää vettä latomalla 4-3-jatkoaikavoittoon päättyneessä pelissä huimat tehot 3+1=4.

Ilman Talajaa kotkapaitojen pelistä ei olisi todennäköisesti tullut yhtään mitään. Tällä kaudella jo komeat tehot 14+9=23 iskenyt hyökkääjä nimittäin survoi 3-3-tasoituksen muutamia sekunteja ennen päätöserän loppua, ja jatkoajalla hän täydensi knallin lataamalla pikkumustan uuniin komean vastahyökkäyksen päätteeksi.

Näiden faktojen takia onkin todella outoa, ettei kausikohtaisen piste-ennätyksen tällä kaudella uusiksi laittavalle Talajalle jaettu pelin jälkeen yhtäkään Alumnien tähteä.

Kaikki kunnia palkituille, mutta heistä kenenkään ei olisi kuulunut saada Talajaa enempää Alumnien tähtiä. Mestistä Sportissa aikoinaan pelannut Pete Suonpää jakoi kolme tähteä Jukurien Vadim Pereskokoville (2+0=2), kaksi tähteä Sportin Santeri Haaralalle (0+1=1) ja yhden tähden Jukurien Miika Roineelle (1+0=1).

Kuten tehotkin osoittavat, ei tähtien jakaminen mennyt aivan nappiin.

Liigassa pelataan perjantaina vielä vilkas kierros. Illan tauottua joukkueet pääsevät ansaitusti joulukinkkujen ääreen.

Liiga perjantaina: (18:30)
HIFK-Tappara
Ilves-TPS
JYP-Sport
KalPa-Ässät
Pelicans-KooKoo
SaiPa-HPK