Pelicansin paidassa tällä kaudella ensimmäiset luistimenpiirtonsa liigajäihin tehnyt tsekki Jakub Skarek on murtautunut Suomen pääsarjajäiden huipulle komeaan tahtiin. Alle 20-vuotiaiden MM-kisapaikasta taisteleva veskari oli pysäytellyt pikkumustia ennen lauantain Ässät-ottelua 92,6 prosentin varmuudella.

Tsekkiläislupaus antoi Ilta-Sanomille yllättävän kommentin suomalaisesta harjoittelusta. Sana ”yllättävä” on siinä mielessä asiallinen, että Tsekki kuitenkin kuuluu jääkiekon kärkimaihin miehissä ja nuorissa ikäluokassa kuin ikäluokassa.

– Ensimmäiset pari viikkoa olivat tosi vaikeita. Harjoitukset olivat paljon kovempia ja täysin erilaisia. Se oli rankkaa, mutta totuin siihen, keskimäärin 1,90 maalia per peli päästänyt Skarek paljastaa aviisille.

Lähde kirjoitti, että tsekkiläiset ovat etenkin fysiikkaharjoittelussa selvästi perässä Suomea ja Liigaa.

– Suurin osa saliharjoituksista oli uusia minulle. Se oli pieni shokki. Tuntui aika hirveältä, kun muut pelaajat tekivät liikkeitä painoilla, ja minä tein niitä pelkällä tangolla tai kepillä, että saan ensiksi hyvän tekniikan

– En ollut Tsekissä koskaan tehnyt vastaavia harjoituksia, Skarek lataa.

NY Islandersiin viime kesänä kolmosena varattu veskari ei kuitenkaan tunnu katuvan tuloa Suomeen. Päämäärä Pelicans-kassarilla on selvä.

– Haluan olla maailman paras maalivahti. Siksi tulin tänne.

Pelicans kohtaa lauantaina Ässät kotonaan. Skarek torjuu joukkueensa maalilla Liigan sivujen mukaan. Illan kierros starttaa kello 17.