Tällä kaudella NHL-kaukaloissa debytoinut Dallas Stars-pakki Miro Heiskanen on kerännyt kehuja pitkin sesonkia.

19-vuotias suomalainen on ihastuttanut asiantuntijat huippuotteillaan ja saanut vastuuta päävalmentaja Jim Montgomerylta jopa odotettuakin enemmän.

Heiskanen on toistaiseksi pelannut peräti 23 minuuttia ottelua kohden.

– Ei, en ajatellut että näin kävisi, mutta meillä on ollut loukkaantumisia ja pelini on kulkenut. Odotin vain pelaavani tällä kaudella, mutta en uskonut näin suureen vastuuseen joka ilta, Heiskanen toteaa ESPN:lle.

Kanadaisen TSN-kanavan kiekkoanalyytikko Craig Button ei peittele ylistystään suomalaiselle.

– Hän on 19-vuotias, se hämmästyttää minua eniten. Hän ymmärtää pelin aivan toisella tasolla kuin muut, ihan kuin hän tekisi kiekosta väitöskirjaansa, Button toteaa.

30 pelaamassaan ottelussa Heiskanen on kaiken muun sivussa takonut 15 (5+10) tehopistettä, mutta analyytikko kiinnittää huomionsa puolustajan perustehtävään ja tekee hurjan vertauksen.

– Olen hyvin varovainen tässä arviossani, mutta hänen tyylinsä ja olemuksensa ovat kuin Nicklas Lidströmillä aikoinaan. Hän vain ottaa vastustajat pois kiekosta ennen kuin he edes huomaavatkaan. Hän on kuin kirurgi, jonka viiltoa ei edes tunne kun leikataan, Button maalailee.

Vertaus nelinkertaiseen Stanley Cup-voittaja Lidströmiin on melkoinen, sillä ruotsalainen pelasi NHL:ssä peräti 1564 ottelua takoen hurjat 1142 (264+878) tehopistettä. 2012 uransa lopettanutta legendaa pidetään yhtenä taalaliigan kaikkien aikojen puolustajista.

Lue myös: Miro Heiskasen laukaus teki jälleen tuhojaan – suomalaistulokas kohoaa pakkien maalipörssissä