Washington Capitalsin venäläishyökkääjä Aleksandr Ovetshkinin maalitahti on ollut tälläkin kaudella mykistävä. Viime yönä Detroit Red Wingsiä hattutempullaan kurittanut Stanley Cup -voittaja on paukuttanut kuluvalla kaudella jo 25 häkkiä.

Venäläinen keikkuu kärjessä jo neljän maalin erolla ennen Winnipeg Jetsin Patrik Lainetta sekä kolmea muuta pelaajaa. Ilmassa on jo pikkuisen sellaisia ennusmerkkejä, että suomalainen saattaisi pudota kollegansa kyydistä, ainakin hetkellisesti – Ovetshkin on osunut jo neljässä pelissä peräkkäin, kun Laine on samaan aikaan jo kuuden ottelun maalittomassa putkessa.

Viimeöinen useamman maalin koitos ei ollut Caps-tähdelle todellakaan harvinaista herkkua, sillä nyt hän on painanut urallaan jo 126 ottelussa vähintään kaksi häkkiä. Tuo on kyseisen kategorian 11:nneksi paras lukema.

Ovetshkinin edellä ovat Mike Bossy ja Jaromir Jagr (127), myös 131 ottelun Teemu Selänne lähenee. Kaikkien aikojen kärki on Wayne Gretzky, joka osui vähintään kahdesti peräti 189 mittelössä.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Alex Ovechkin of the @Capitals recorded the 126th multi-goal game of his NHL career to pass Dino Ciccarelli (125) for the 11th-most in League history. #NHLStats #DETvsWSH

Venäläisen tähdittämä Capitals keikkuu itäisessä konferenssissa neljäntenä. Ovetshkin on saalistanut tänä syksynä tehot 25+14=39.

LUE MYÖS: Voi ei! Aleksandr Ovetshkin taas valtavissa liekeissä – NHL:n suomalaislegendatkin joutumassa jyrän alle?