Vaikka Colorado Avalanchen Mikko Rantasen viimeöinen panos olikin ehkä vähän heikompi kuin mihin on totuttu, ylsi jo 13 ottelun pisteputkessa viilettävä suomalainen St. Louis Blues -mittelön syöttöpisteellä taas uskomattomaan temppuun NHL:ssä.

Kun jatkoajalla 3-4-numeroin taipuneen Avalanchen suomalainen syötti joukkueensa 3-3-maalin, varmisti nuorten maailmanmestari itselleen jo kauden 40:nnen syöttöpinnan.

Tällä kaudella 32 kamppailua pelannut ja pistepörssin kärjessä saldolla 13+40=53 keikkuva tulikuuma hyökkääjä saavutti kanadalaisen televisiokanava TSN:n Stats Centre -nimisen Twitter-tilin mukaan 40 syöttöpinnaa nopeammin kuin kukaan muu pelaaja NHL:ssä kymmeneen vuoteen.

StatsCentre

@StatsCentre
Going into tonight's @Avalanche game vs STL, Mikko Rantanen is 1 off becoming the fastest in terms of team games (32) to reach 40 assists in a season since Evgeni Malkin in 2008-09

Pittsburgh Penguinsin Jevgeni Malkin oli yhtä maagisessa syöttelytahdissa kaudella 2008-09. Hän keräsi kauden 32 ensimmäisessä koitoksessa tehot 15+40=55.

NHL:n syöttöpörssin Malkinin kauden 32 ensimmäisen ottelun (1.9.-21.12. 2008) osalta näet painamalla tätä.

Toki ajat NHL:ssä ovat muuttuneet ja vertailu kymmenen vuoden takaiseen on ehkä hieman typerää, mutta mainittakoon silti, että venäläinen paukutti tuolloin runkosarjan 82 kamppailussa tehot 35+78=113.

Itse lauantaiyön ottelun Avalanche hävisi siis jatkoilla. Coloradon ylle on hieman kerääntynyt tummia pilviä, sillä joukkue vaeltaa jo kolmen ottelun tappioputkessa. Viidessä edellisessä pelissä se on päässyt juhlimaan voittoa vain kerran.

LUE MYÖS:
Huh! Patrik Laine ja Sebastian Aho kylvävät tuhoa – nousemassa NHL:n komeassa tilastossa jopa kaksoisjohtoon