Calgary Flamesin alkukausi on ollut odotettua parempi, sillä joukkue on läntisen konferenssin kuudentena 13 voitolla ja kymmenellä tappiolla. Viasatin NHL-asiantuntija Tuomo Ruutu on tehnyt omat havaintonsa joukkueesta.

– Calgarysta on tällä kaudella jäänyt mieleen erityisesti Elias Lindholm. Pelasin hänen kanssaan aikanaan samaan aikaan Carolinassa, joten tuttu kaveri kyseessä, Ruutu sanoi SuomiKiekko-sivustolle.

Carolina Hurricanes varasi Lindholmin viidentenä vuoden 2013 varaustilaisuuden ensimmäisellä kierroksella. Viiden Hurricanes-kauden aikana ruotsalainen ei kuitenkaan täysin pystynyt täyttämään kärkivaraukseen kohdistuneita odotuksia.

Ensimmäinen kausi Calgaryssa on antanut viitteitä paremmasta. 23 ottelussa on syntynyt 11 maalia ja 12 syöttöä.

– Hän on päässyt kovaan lentoon. Elias ei ole mikään isokokoinen pelaaja, mutta pystyy silti pelaamaan fyysisesti todella kovaa. Erittäin monipuolinen pelaaja. Carolinassa oli ehkä vain yksi muiden joukossa, mutta Calgaryssa hän on ottanut selkeästi isomman roolin.

– Huomionarvoista on myös se, että Flames on tähän asti ollut käytännössä Johnny Gaudreaun joukkue. Nyt tulosta tekeviä pelaajia on alkanut löytyä laajemmin, josta kertoo myös se, että viisi pelaajaa on tehnyt yli 20 pistettä. Se on kova lukema tässä vaiheessa kautta.

Calgarylta löytyy kuitenkin yhä reserviä, sillä vaikka tehoja on löytynyt laajasti, esimerkiksi NHL:n parhaisiin maalintekijöihin jo vuosien ajan lukeutuneen James Nealin ruuti on vielä märkää. Vegasista Flamesiin saapunut Neal on tehnyt 23 ottelussa vain kolme maalia.

Arizona Coyotesin alkukausi ei ole juurikaan poikennut aiemmista. Kojootit ovat läntisen konferenssin kolmanneksi viimeisenä ja lähtevät sunnuntai-illan Calgary-otteluun kolme tappiota allaan. Ruotsalaispuolustaja Oliver Ekman-Larsson on ollut joukkueen kasvot jo kauan. Ruudun mukaan Ekman-Larssonin nimeäminen kapteeniksi oli viisas siirto Coyotesilta.

Shane Doanin poistumisen jälkeen Ekman-Larsson on ollut selkeä pelillinen johtaja. Hän on erittäin luonteva valinta kapteeniksi.

Arizonan suomalaisvahti Antti Raanta on ollut marraskuun ajan loukkaantunut. Ruudun mukaan Arizona kaipaa maalivahtiaan kipeästi takaisin.

– Se on tärkeä uutinen seuralle, että Raanta on toipumassa pelikuntoon. Antti aloitti kauden todella hyvin. Coyotes tulee nousemaan varmasti jonkin verran, jos Raanta pystyy jatkamaan siitä mihin ennen loukkaantumistaan jäi.

Viasat ja Viaplay tarjoavat Arizona Coyotesin ja Calgary Flamesin kohtaamisen suorana sunnuntai-iltana parhaaseen katseluaikaan kello 21