Tarkkailijat kiinnostuivat Leijonien debytantista – huimaa nousua tekevä liigatähti matkalla jopa NHL:ään?

© Kuva: Ilari Isotalo

Televisioyhtiö Sportsnet paljasti nettisivuillaan, että viime viikonloppuna A-maajoukkueessa debytoinut Oula Palve oli muutamien joukkueiden tarkkailun kohteena Karjala-turnauksessa. Järjellä voisi kuvitella, että kyseessä lienee NHL-joukkueiden tarkkailijat, vaikka kanadalaismedian jutussa ei sitä suoraan mainittukaan.

TPS-hyökkääjää nimittäin oli tarkkailijoiden mukaan verrattu vuotta vanhempaan Pär Lindholmiin. Ruotsalaissentterin tarina on samanlainen kuin suomalaistähdenkin, sillä Kusmarkissa syntynyt 27-vuotias hyökkääjä pelasi menneinä vuosina maansa alasarjoja ponnistaen sieltä lopulta SHL:ään.

Nyt hän viilettää Toronto Maple Leafsin paidassa varaamattomana. Niin ikään varaamattoman Palveen viime vuodet ovat kuluneet ensiksi Mestiksessä ja Liigassa. TPS:ään, joka on yksi mestarisuosikeista, 26-vuotias sentteri siirtyi HPK:sta.

Palokan Kiekon kasvatti on pelannut turkulaispaidassa tällä kaudella 18 ottelua tehoin 9+8=17.

– Olen sitä mieltä, että kun saan kaiken potentiaalin irti, niin kyllä siellä NHL:ssäkin voisi vedellä. Kehitys ei ole tietenkään koko ajan nousukiitoa, mutta nyt minulla on ollut hyvä meininki. Olen osoittanut hyvin tasoni kotimaisessa Liigassa, Palve oli itse sanonut SuomiKiekolle viime viikolla.

Keuruulaislähtöinen hyökkääjä ei Leijonien paidassa vielä onnistunut avaamaan pistetiliään.