Kun vaisusti kautensa aloittanut Patrik Laine on latonut marraskuussa jo kolme hattutemppua, on hän noussut kuin varkain todella legendaariseen seuraan NHL:n mittapuulla.

Tilastoihin erikoistunut NHL Public Relations -niminen Twitter-tili tiesi viestiä, että suomalainen on vasta kuudes pelaaja NHL:n ”nykyisellä ajalla”, joka on onnistunut naputtamaan vähintään kolme hattutemppua joukkueensa kauden 22 ensimmäisessä mittelössä.

Kategorian kärjessä on yhteensä lähes 900 NHL-ottelua pelannut Mike Bossy. Hän naulasi peräti neljä hatullista 22 ensimmäiseen koitokseen kausina 1980-81, 1983-84 ja 1984-85.

Kolmessa knallissa ovat Laineen kanssa mm. sellaiset suuruudet, jotka eivät esittelyitä kaipaa. Mario Lemieux teki suomalaisen kaltaisen tempun kaudella 1995-96 ja kaikkien aikojen kiekkoilija Wayne Gretzky kaudella 1983-84.

Kaksi muuta kolmen hatullisen pelaajaa ovat Al McDonough ja Maurice Richard.

NHL Public Relations

@PR_NHL
ICYMI: @PatrikLaine29 became the 14th different player in NHL history, and sixth in the League’s modern era (since 1943-44), to record three or more hat tricks in his team’s first 22 games. #NHLStats

Jetsin osalta sesonki jatkuu tällä viikolla peleillä, joissa vastaan asettuvat Pittsburgh Penguins ja Chicago Blackhawks.