Taalajäillä tällä kaudella debytoinut Vancouver Canucks -hyökkääjä Elias Pettersson on saanut NHL-uralleen lentävän lähdön. Ruotsalainen nakutti viime yönä Colorado Avalanchea vastaan hirviömäiset tehot 2+3=5 ja nyt koko kauden yhteissaldo on komea 9+6=15.

Pettersson on noussut syksyllä todella kovaan seuraan.

Liigan historiassa sen toisesta sarjakaudesta 1918-19 alkaen yhdeksässä ensimmäisessä koitoksessaan yhdeksän maalia iskivät aikoinaan vain NY Rangersin Don Murdoch debyyttikaudellaan 1976-77, NY Islandersin Pat LaFontaine 1983-84 sekä San Jose Sharksin Rob Gaudreau 1992-93.

Kymmenen maalin miehiä vastaavassa kategoriassa on kaksi: Montreal Canadiensia edustanut Odie Cleghorn liki sata vuotta sitten NHL:n toisella kaudella 1918-19 ja Dmitri Kvartalnov Boston Bruinsin sotisovassa 1992-93.

Asiasta tiedotettiin NHL:n viesintäosaston virallisella Twitter-tilillä.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Elias Pettersson of the @Canucks is the 16th player in League history to score 9+ goals through his first nine career games and just the sixth to do so outside of the NHL’s inaugural season. #NHLStats #COLvsVAN

Canucks voitti Petterssonin tehopelissä Colorado Avalanchen jatkoajalla lukemin 7-6. Pettersson tasoitti mittelön puolisen minuuttia ennen loppua.