Konkarivahti Roberto Luongon, 39, osalta alkukausi NHL:ssä on ollut maaginen. Florida Panthersin veskari on aloittanut maalilla neljässä pelissä, ja noista jokaisessa hän on päässyt juhlimaan voittoa.

Temppu on koko sarjan mittapuulla lähes ainutkertainen. Vähintään 39-vuotiaana kauden minimissään neljästä ensimmäisestä startista neljä ottelua ovat pystyneet voittamaan vain George Hainsworth, Dominik Hasek ja Tony Esposito.

Jo edesmennyt kanadalainen Hainsworth torjui kauden 1934-35 kärkeen peräti kahdeksan voittoa kahdeksasta startistaan Toronto Maple Leafsin sotisovassa.

Urallaan MM-kultaa lukuunottamatta käytännössä kaiken voittanut tsekkitorjuja puolestaan aloitti kauden 2005-06 Ottawa Senatorsin sotisovassa viidellä peräkkäisellä voitolla.

Luongon kanssa vastaavaan pystyi Esposito kaudella 1982-83 edustettuaan sen aikaista Chicago Black Hawksia.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Roberto Luongo (39 years, 223 days) became the fourth goaltender in NHL history, aged 39 or older, to start a season 4-0-0 through his first four personal decisions. #NHLStats #FLAvsPHI

Panthers on päässyt Helsingin reissunsa jälkeen mainioon iskuun ja viime yönä se voitti jälleen. Philadelphia Flyers taipui luvuin 1-2 pelissä, jossa Aleksander Barkov saalisti yhden syöttöpinnan.

Jos Luongo ja joukkue jatkavat samankaltaista virettä, voi kanadalaislegenda rikkoa jopa Hainsworthin huiman rekordin.