Vancouver Canucksin Elias Pettersson on ollut viimeaikoina vakuuttavassa iskussa, vaikka hänen joukkueensa tarpookin nyt jo viiden ottelun tappioputkessa. Sundsvallissa syntynyt ruotsalaishyökkääjä on paukuttanut 16 kamppailussa messevät pinnat 11+7=18.

NHL-jäillä tällä kaudella debytoinut Pettersson on yltänyt komealla maalimäärällään harvinaiseen temppuun. Hän on nimittäin vasta kolmas pelaaja Canucksin seurahistoriassa, joka on nakuttanut 16 ensimmäisessä pelissä vähintään tuon 11 häkkiä.

Ainoastaan Aleksandr Mogilny (15) ja Greg Adams (14) ovat historian saatossa viimeistelleet tehokkaammin samassa ajassa.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Elias Pettersson became the third player in @Canucks franchise history to record 11 or more goals through his first 16 games with the club. Only Alexander Mogilny (15) and Greg Adams (14) tallied more through the same such period. #NHLStats

Joukkuetasolla Vancouverilla on ollut vaikeaa väkevän syksyn jälkeen, sillä kuten todettua, se vaeltaa nyt jo viiden pelin tappioputkessa. Canucks yrittää kääntää kelkkansa ensi yönä Winnipeg Jetsin isäntänä.