NHL:ssä yhteensä noin 1 400 ottelua pelannut ja uransa kauteen 2006-07 Colorado Avalanchen paidassa lopettanut legenda Pierre Turgeon on hämillään Avsin nykyisen johtajaketjun liekehdinnästä.

Nathan MacKinnon, Gabriel Landeskogin ja Mikko Rantasen tähdittämä trio on ollut tänä syksynä huiman tehokas. Näistä viimeisenä mainittu keikkuu aivan pistepörssin kärkipäässä.

Kanadalaisen tavaramerkit ovat taito ja peliäly, Landeskog on puolestaan tilaa tekevä rouhijahyökkääjä ja Rantanen isokokoisena pelaajana kova vääntäjä maalilla. Kyseessä on ainakin tällä hetkellä lähes täydellisellä panoksella suorittava trio.

– He ovat todella valmis paketti. Kolme erilaista pelaajaa, jotka täydentävät toisiaan upealla tavalla. Heillä on nopeutta, maalinedusvoimaa ja taitoa, ja he toimivat yhteen vahvasti. He ovat todella hyviä kiekon kanssa ja armottomia kiekottomina pyrkiessään riistoihin, Turgeon kehui NHL.comin suomenkielisen sivuston mukaan.

Urallaan hyökkääjänä pelannut kanadalainen ei sulje pois Avalanchen menestysmahdollisuuksia. Ainakin pelilliset seikat viittaavat siihen, että Avsin kohdalla jopa jättipaukku, eli Stanley Cup voisi olla mahdollinen alkukauden näyttöjen perusteella.

– He ehkä yllättivät viime kaudella päästessään pudotuspeleihin, mutta taitotaso oli korkealla ja maalivahtipelaaminenkin kohdallaan. Ne ovat tietenkin aina menestymisen ehto, Turgeon näki.

Avalanche on viime vuodet tarponut enemmän ja vähemmän kaukana NHL:n kärjestä. Esimerkiksi kaudesta 2013-14 alkaen joukkue on yltänyt pudotuspeleihin vain kahdesti, ja kummallakin kerralla laulukuoro on kutsunut jo 1. kierroksella.