Viime yönä San Jose Sharksille maalin iskenyt Joe Thornton, 39, nousi osumallaan todella harvinaiseen seuraan taalajäillä. Kanadalaissentterin yhteistehot NHL:n runkosarjassa näyttävät nyt maagisia lukemia 400+1 032=1 432.

Boston Bruinsissa NHL-uransa aloittaneen, mutta sittemin San Jose -ikoniksi muovautunut hyökkääjä on vasta 11:s pelaaja koko sarjan historiassa, joka on nakuttanut vähintään 400 maalia ja tuhat syöttöpinnaa.

Muita kyseisen kategorian pelaajia ovat mm. sellaiset nimet kuin Wayne Gretzky, Marcel Dionne, Jaromir Jagr, Steve Yzerman ja Mario Lemieux.

Sharks voitti Nashville Predatorsin yön mittelössä lukemin 5-4.

Koitoksen ykköstähdeksi valitun konkarin historiallinen osuma jäi lopulta pelin voittomaaliksi. Se syntyi vain 13 sekuntia seurakaveri Joe Pavelskin 4-4-tasoitusmaalia myöhemmin.