Mitä ihmettä? Entinen NHL-tähti pelaa nyt kahdessa joukkueessa samaan aikaan!

© Kuva: Getty Images

Montreal Canadiens näytti pitkän aikaa seuraa edustaneelle Tomas Plekanecille ovea vain kolmen pelatun ottelun jälkeen. Tshekkihyökkääjä ehti juuri sopivasti pelata tuhannen NHL-ottelunsa, mutta hidastuneen hyökkääjän NHL-ura oli tullut tiensä päähän.

Plekanec siirtyi odotetusti kotimaansa kiekkokaukaloihin. Hän teki sopimuksen Tshekin kakkostasolla pelaavan Rytiri Kladnon kanssa, jonka johdossa toimii kiekkolegenda Jaromir Jagr.

Samaan syssyyn Kladno kertoi lainaavansa Plekanecin HC Kometa Brnon riveihin Tshekin ykkösliigaan. Mistään perinteisestä lainasta ei kuitenkaan ole kysymys. NHL-vahvistuksen on nimittäin määrä pelata vuorotellen kummassakin joukkueessa.

NHL-urallaan Plekanec teki 233 maalia ja antoi 375 maalisyöttöä. Hän pääsi myös pelaamaan 94 pudotuspeliottelua, joissa teki 53 tehopistettä.