Stanley Cupia kesällä 2012 ja 2014 juhlineen Los Angeles Kingsin alkukausi on ollut järkyttävä. Syksyn 13 ottelustaan surkeasti vain neljä voittanut joukkue keikkuu läntisen konferenssin viimeisenä, eikä sitä pohjalta pois nostanut edes aamuyöllä Columbus Blue Jacketsista irronnut voitto.

Joukkueen tunnelin päässä on sentään hieman valoa, sillä Kings on voittanut kolmesta edellisestä pelistään nyt kaksi. Viime yönä se ratkaisi kamppailun yllättävällä tavalla iskettyään saman alivoiman aikana kaksi osumaa.

Pelin 3-1:een iskenyt Anze Kopitar teki uransa 11:nnen alivoimahäkin nousten Kingsin sisäisessä tilastossa ohi Zigmund Palffyn. Kaksinkertainen Selke Trophy -voittaja voi saavuttaa kyseisessä kategoriassa jopa Wayne Gretzkyn, joka paukutti LA:ssa aikoinaan 17 alivoimamaalia. Tilastokärki on Bernie Nicholls 25 häkillä.

Yleensä esimerkiksi Aleksander Barkovin tapaan maalia rauhallisesti juhliva Kopitar intoutui tavallista kovempaan tuuletukseen onnistumisensa jälkeen. Eleistä voi päätellä sen, että maali maistui hyvälle vaisusti esiintyneen kipparin suussa. Hänen kauden pisteensä vaatimattomat 4+2=6.

Hetki slovenialaisen alivoimamaalin jälkeen Ilja Kovaltshukin jäähyn aikana osui myös Dustin Brown, joka maalasi rankkarista. Kings voitti pelin 4-1.