Vancouver Canucksin kotihallin Rogers Arenan ulkopuolella oleva valmentajalegenda Pat Quinnia esittävä patsas on joutunut vandalismin kohteeksi.

Patsaan kasvot ja osa torsoa on maalattu ilmeisesti maanantain aikana oranssilla värillä. Täysin tarkkaa ajankohta tuhotyölle ei ole toistaiseksi tiedossa.

– Pat on Canucksin ja koko Vancouverin kaupungin ikoni. On ikävää ja epäkunnioittavaa nähdä hänen patsaansa tällaisena, Canucks-pomo Jeff Stipec toteaa joukkueen tiedotteessa CTV Vancouverin mukaan.

Quinn toimi pitkällä valmennusurallaan vancouverilaisjoukkueen päävalmentajana 1990-96 ja oli myös seuran GM:nä ja puheenjohtajana. Hän valmensi aikanaan myös Kanadan olympiakultaan 2002.

Quinn menehtyi 71-vuotiaana 2014 ja hänet valittiin postyymisti kunniagalleria Hockey Hall of Fameen 2016.

Vancouverilaisjoukkueen taustayhtiö Canucks Sports & Entertainment kertoo työskentelevänsä parhaillaan helmikuussa 2017 julkistetun patsaan puhdistamiseksi.

Ben Miljure

@CTVNewsBen
Somebody has vandalized the statue of #Canucks legend Pat Quinn outside @RogersArena. The face and part of the torso are covered in orange/copper paint. @CTVVancouver