Liigassa kuudetta sijaa miehittävä HIFK tiedotti torstaina, ettei urallaan NHL:ssä 41 ottelua pelannut Lucas Lessio, 25, jatka joukkueessa.

Tehokkaan ja näppärän oloisen hyökkääjän lähtö Helsingistä on pienenmoinen paukku. Kanukki nimittäin nakutti syksyn 16 kamppailussa oikein kelvolliset pinnat 6+5=11.

– Lucas on ahkera ja työteliäs pelaaja ja jättää jäälle aina kaikkensa, mutta me emme löytäneet hänelle sopivaa roolia joukkueessa. Sopimuksen purkaminen oli molempien osapuolien kannalta paras ratkaisu, HIFK:n urheilutoimenjohtaja Tobias Salmelainen totesi seuran tiedotteessa.

Myös HIFK:n maalivahtiosastolla tapahtui muutoksia, kun ykkösmaalivahti Atte Engren, 30, on sivussa arviolta kaksi viikkoa. Paikkaajaksi on hankittu kokenut Hannu Toivonen, 34, ottelukohtaisella paperilla.

Konkari ei ole tällä kaudella pelannut missään.