Rauman Lukko ja puolustaja Jyri Marttinen ovat purkaneet sopimuksen yhteisymmärryksessä.

Lukon tiedotteen mukaan seuran nuoret pelaajat ajoivat Marttisen ohitse, eikä seura halua pitää kokenutta pelaajaa katsomossa.

36-vuotias puolustaja on pelannut tällä kaudella vain neljä ottelua ilman tehopisteitä.

Yhteensä Marttinen on pelannut urallaan 665 ottelua Liigassa. Hän on voittanut yhden SM-kullan.

Lukon tiedote:

Rauman Lukko ja puolustaja Jyri Marttinen ovat purkaneet sopimuksensa. Osapuolet päätyivät ratkaisuun hyvässä yhteisymmärryksessä.

– Meidän nuoret pelaajat ovat tehneet vahvan esiintulon ja ottaneet isoja kehitysaskeleita, ja kun nuoret pelaavat näin hyvin, tulee heille antaa myös heidän ansaitsemaansa peliaikaa. Tällöin ei ole viisasta istuttaa kokenutta pelaajaa penkillä tai katsomossa, vaan antaa hänelle mahdollisuus toteuttaa ammattiaan jossain toisaalla, Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt sanoo.

– Se, että Rauman Lukossa annetaan nuorille pelaajille mahdollisuus kehittyä ja kasvaa hyviksi liigapelaajaksi, on meidän strategiamme mukainen linjaus. Näistä syistä näimme tämän kaikkien kannalta parhaaksi ratkaisuksi, Sahlstedt jatkaa.

Jyri Marttinen siirtyi Rauman Lukkoon 1+1 -vuotisella sopimuksella toukokuussa 2017. 36-vuotias puolustaja pelasi sinikeltaisissa yhteensä 48 ottelua ja viimeisteli niissä tehopisteet 2+7=9. Pudotuspelejä kertyi viime keväänä kaksi.

Rauman Lukko kiittää Jyri Marttista yhteisestä ajasta ja yhteisistä sinikeltaisista hetkistä sekä toivottaa onnea ja menestystä tulevaisuuteen.