Video: Juhlaottelunsa pelannut Montrealin konkari liittyi todella legendaariseen seuraan NHL:ssä

© Kuva: Getty Images

Konkari Tomas Plekanec, 35, ylsi NHL:ssä viime yönä komeaan rajapyykkiin pelattuaan NHL:n runkosarjassa 1000. ottelunsa. Detroit Red Wingsin luvuin 7-3 murskanneen Montreal Canadiensin hyökkääjä iski koitoksessa myös maalin, joka nosti tsekin ainutlaatuiseen seuraan.

Hän on nimittäin perinteikkään Habsin historian neljäs pelaaja, joka on onnistunut maalaaman uransa 1000. pelissään.

Aiemmat tempun tekijät ovat Henri Richard helmikuussa 1972, Larry Robinson maaliskuussa 1986 ja Aleksei Kovalev 11 vuotta sitten lokakuussa 2007.

Plekanec liittyi todella legendaariseen seuraan. NHL:ssä pudotuspelit huomioiden noin 1 400 ottelua pelannut Richard on peräti 11-kertainen Stanley Cup -voittaja. Taalajäillä yli 1 500 kamppailua pelannut Robinson voitti saman kuudesti ja yli 1 3000 mittelön Kovalevkin kerran.

Plekanecin Montrealille viimeöinen voitto oli taatusti maukas. Viidestä ottelusta on kertynyt nyt kolme voittoa ja kaksi tappiota.