Maalivahti Meeri Räisänen, 28, teki viikolla suomalaista jääkiekkohistoriaa. Uraansa NWHL-joukkue Connecticut Whalen joukkueessa jatkavasta Räisäsestä tulee naisten NHL:n eli NWHL:n historian ensimmäinen suomalaispelaaja.

Vaikka siirto rapakon taakse on historiallinen, on Räisänen itse saanut sulatella sitä jo tovin.

– Ei tämä sillä tavalla ole uusi juttu, että sopimuksen kirjoitin kuukausi sitten, puhelimella tavoitettu olympialaisten ja MM-kisojen olympiapronssimitalisti valaisi SuomiKiekolle aiemmin tällä viikolla.

Räisänen oli ilmeisen yllättyneen oloinen siitä, kuinka suuri asia hänen siirtonsa ulkomaille on median näkökulmasta.

– Aikamoinen mediajuttuhan tästä tuli, kun se julkistettiin. Kaverille sanoin, että on melkoinen mediaähky tällä hetkellä. Tiistaina sai kommentoida ja rupatella, maalivahti viittasi sopimuksen julkaisupäivään.

Rapakon taakse siirtyvä Räisänen on siinä mielessä poikkeuksellinen naispelaaja, että hän on pelannut miestenkin sarjoissa. Suomi-sarjaa D-Kiekossa ja Kiekkokoplassa pelannut Räisänen on panostanut jääkiekkoon isosti.

– On varmasti tullut tehtyä oikeita asioita ja valintoja elämässä. Olen kuitenkin pistänyt urheilun etusijalle, toimeentulon ja koulutuksenkin edelle. Kiva, että nyt saan pelata niin sanotusti ammattilaisena, suomalainen myhäili.

Komea askel ei ole ollut itsestäänselvyys. Siitä Räisänen lähetti kiitokset eri tahoille.

– Kaikki maalivahtivalmentajat, jotka ovat olleet matkan varrella, ovat tulleet poikien joukkueista. Iso kiitos menee heille, keitä matkan varrella on ollut ja ketkä ovat ottaneet minut tavallaan ylimääräisenä oppeihinsa ja jaksaneet käydä minun kanssa myös ylimääräisiä asioita läpi.

Räisäsen siirto tapahtuu suhteellisen nopeasti, sillä NWHL:n kausi starttaa jo tulevana viikonloppuna.