SM-liigasta Pohjois-Amerikkaan ponnahtanut venäläisvahti Aleksandr Georgijev jäi niin sanotusti jyrän alle viime yön NHL-kierroksella.

New York Rangersin paidassa pelaava entinen TPS-vahti päästi selkänsä taakse seitsemän kiekkoa, kun Carolina Hurricanes kaatoi manhattanilaisseuran maalein 8-5. Viimeisen osuman tyhjään maaliin viimeisteli Teuvo Teräväinen.

22-vuotias Georgijev pelaa nyt ensimmäistä kauttaan Rangersin kakkosvahtina. Viime kaudella hän pelasi 37 ottelua AHL-seura Hartford Wolf Packin väreissä torjuntaprosentilla 90,9. Newyorkilaisjoukkueessa pelejä kertyi puolestaan kymmenen.

TPS:ssä venäläinen pelasi vuosina 2014-2017, jolloin hän edusti sekä A-junioreita että miesten Liiga-joukkuetta. Lisäksi hänet nähtiin SaPKo-paidassa muutamassa Mestis-pelissä.

Maanantain vastaisena yönä pelattu mittelö oli Georgijevin kauden ensimmäinen.