Liigassa viimeiseksi jämähtäneen ja 15 ottelusta vain yhden suoran voiton keränneen Ässien tuska sarjassa tuntuu vain jatkuvan – ainakin, jos on katsominen joukkueen rosteria. Illan Kärpät-ottelusta sivussa on useampi avainpelaaja.

Hyökkäysvitjoista puuttuvat joukkueen tehokkain pelaaja Sakari Salminen (arkistokuvassa) ja Sami Lähteenmäki, pakistosta pois on jäänyt potentiaaliseksi pisteiden mättäjäksi tiedetty Tommi Taimi.

Etenkin Salmisen jääminen kotiottelusta sivuun kirpaisee. Hän on nakuttanut tällä kaudella 15 pelissä kelvolliset tehot 6+7=13. Nyt kultakypärää kantaa Jarno Kärki saldolla 4+5=9. Ässät olisi kaivannut Salmista, sillä joukkue on tehnyt maaleja vähiten koko sarjassa (29).

Liigassa pelataan perjantaina myös ottelut HIFK-Tappara, HPK-KooKoo ja Pelicans-KalPa sekä Kaakon derby Jukurit-SaiPa. Kierros pääsee vauhtiin perinteiseen tapaan kello 18.30 alkaen.