Florida Panthersin puolustaja Mike Matheson on joutunut some-hullujen silmätikuksi.

Kanadalaispakki sai hiljattain kahden ottelun mittaisen pelikiellon telottuaan Vancouver Canucksin supertulokas Elias Petterssonin. Ruotsalainen sai tilanteen johdosta aivotärähdyksen, eikä Canucks-fanit ole katsoneet tätä sormiensa läpi. Matheson ja jopa hänen koiransa on saanut armottomia tappouhkauksia.

– Toivon, että koirasi kuolee, senkin ämmä, vihainen Canucks-kannattaja soimasi Mathesonin Instagram-tilillä.

Matheson on suorastaan äimistynyt ihmisten käyttäytymisestä – ja täysin syystä.

– Yritän pysyä erossa siitä (keskustelusta), mutta se on ollut todella, todella valitettavaa. En voinut kuvitellakaan, että ihmiset voivat olla näin epähumaaneja toisiaan kohtaan. Urheilun on tarkoitus tuoda ihmiset yhteen, kannustamaan joukkueita ja olemaan intohimoisia niitä kohtaan. Sen ymmärrän ja sitä myös kunnioitan, Matheson peräänkuulutti The Athletic –lehden haastattelussa.

– Mutta silti joukossa on tuhansia ihmisiä, jotka kommentoivat some-tileilläni – lähettäen tappouhkauksia, toivoen tekeväni itsemurhan tai saavani syövän – se ajaa asiat tyystin eri tasolle. Ihmiset ovat jopa uhkailleet koiraani. Jos olet valmis menemään niin pitkälle, niin haluaisit varmasti katsoa itseäsi peilistä. Tiedän kuitenkin, etteivät kaikki Canucks-fanit ole samanlaisia. Olen varma, että vain hyvin pieni määrä ihmisistä tekee tuolla tavoin.