NHL:n pistepörssin kärkipäässä keikkuva Mikko Rantanen on ollut vakuuttavassa iskussa läpi kauden. Nousiaisista lähtöisin oleva hyökkääjä on paukuttanut kymmenessä pelissä miehekkäät pinnat 4+12=16, ja lisäksi tehotilasto näyttää huimaa lukemaa +11.

Jalat pysyvät silti visusti maassa.

– Minun pitää parantaa kokonaisvaltaista peliäni ja olla entistä tarkempi puolustuspäässä. Olen ollut tällä kaudella aikaisempaa varmempi omalla alueella, ja nyt pitää vain jatkaa samalla tavalla, Rantanen huomautti NHL.comin suomenkielisen sivuston haastattelussa.

Joukkueen leiristä viestittiin, että puolustuspelaamisen tulisi olla parempaa – se koskee myös ykkösketjua.

Mutta kuten tulokset ovat osoittaneet, on joukkue onnistunut laajasti. Avs on divisioonassaan komeasti kakkosena.

– Me kaikki treenasimme kovaa kesällä ja olemme valmiita isoihin minuutteihin ja kovaan työhön, ilmeisen kovalla itseluottamuksella varustettu tähti vannoi.

Tavoitteet ovat pitkällä ensi keväässä.

– Toivottavasti menemme playoffeihin ja vielä pidemmälle kuin viime kaudella. Ne olivat monelle meistä ensimmäiset NHL:n pudotuspelit, ja nyt olemme vuoden kokeneempia. Paljon pelejä on tietysti vielä jäljellä, mutta uskon, että tästä tulee parempi kausi.

Yhdessä asiassa Rantanen on jämähtänyt joukkueensa ”häntäpäähän”. Hän tulee aina viimeisten joukossa kentälle, kun Avs marssii kaukaloon ennen otteluita ja eriä.

– Lähtö kopista aina kestää, ja olen vähän myöhässä, suomalaistaituri veisteli.

Pistepörssissä kolmatta paikkaa miehittävän Rantasen ja kumppanien kausi jatkuu Suomen aikaa varhain lauantaiaamuna Ottawa Senatorsia vastaan.