NHL:ään palanneen ja siellä Los Angeles Kingsin värejä kantavan Ilja Kovaltshukin uusi alku taalajäillä on ollut poikkeuksellinen. Vaikka venäläisen tilastot runkosarjassa kautta aikain näyttävät suhteellisen ”tasaisia” lukemia 417+401=818, on hyökkääjä tiedetty selvästi paremmaksi maalintekijäksi kuin pelinrakentajaksi.

Tämän kauden kahdessa ottelussa NHL-jäiden paluumuuttaja on summannut tehot 0+2. Nuo syöttöpinnat syntyivät Kingsin maanantaiaamun voitokkaassa Detroit Red Wings -mittelössä.

Niistä etenkin Anze Kopitarin maalin alustus oli väkevä näyte siitä, että Kovaltshuk, 35, on edelleen vaikea pysäytettävä. Hänen jalkansa riittävyys oli yksi kysymysmerkeistä ennen kauden alkua.

– Ihmiset kuvittelevat hänen olevansa laukoja. Hän on todella aliarvostettu syöttelijä, Kingsin kippari Anze Kopitar kertoi toimittaja Dennis Bernsteinin mukaan.

Uransa 400:nnen syöttöpisteen NHL:ssä saalistaneen Kovaltshukin passi Kopitarin Red Wings -pelin maaliin oli varsin komeaa katseltavaa. Hän toi kiekon alueelle, pysyi pystyssä ilmeisestä vaikeuksista huolimatta ja syötti pikkumustan taustalta tulleelle slovenialaiselle.

– En rehellisesti tiennyt (sitä), kun päätin ampua, kauden kahdessa mittelössä tehot 2+0 viimeistellyt Kopitar jatkoi viitaten joukkuetoverinsa pelinrakentelutaitoihin.

Dennis Bernstein

@DennisTFP
Kopi on Kovy: “People think of him as a shooter, he’s a really underrated passer. I honestly don’t know when I decided to shoot that backhander”

Ennakko-odotusten mukaan olisi saattanut kuvitella miesten pisteiden olevan toisin päin – olkoonkin, että kausi on vasta alussa.

Kingsin kausi jatkuu viikolla vieraskiertueella. Sen seuraava vastus on Patrik Laineen tähdittämä Winnipeg Jets.