Liigasta tuttu suomalaispakki loistaa Euroopassa – tehohyökkääjän hanat pahasti tukossa

© Kuva: Juha Tamminen

Saksan DEL-liigaan kotimaisesta Liigasta täksi kaudeksi siirtyneet Joonas Lehtivuori ja Vili Sopanen ovat aloittaneet kautensa Euroopassa hyvin erilaisin iskukyvyin. Maajoukkueeseen asti murtautunut ja viime kaudella HPK:ta edustanut puolustaja Lehtivuori on ollut varsin kovassa iskussa ainakin tehoja tuijottamalla.

Hän painoi viime kaudella hämeenlinnalaisten sotisovassa 52 otteluun pakin paikalta komeat pinnat 8+26=34 ja sama on jatkunut Saksassakin. Adler Mannheimia edustavan pelaajan tilastot näyttävät yhdeksän mittelön jälkeen lukemia 3+4=7.

ERC Ingolstadtin Sopasella sen sijaan on ollut hiljaisempaa – yhdeksän ottelun saldo on hyökkääjän tasolle vaatimaton 1+4=5. HIFK:tä viime kaudella edustanut lähes kaksimetrinen Sopanen on kuitenkin tullut tutuksi nimenomaan tehokkaasta pelaamisestaan.

Esimerkiksi Pelicansissa hän nakutti kaudella 2016-17 yhteensä 46 pelissä pinnat 21+28=49.

Kyseiset pelaajat ovat DEL:n tehokkaimmat suomalaiset toistaiseksi. Pistepörssi löytyy kokonaisuudessaan täältä.


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.