Ikimuistoista! Mikko Rantanen kirjoitti harvinaista NHL-historiaa – nousi samalla listalle Wayne Gretzkyn kanssa

© Kuva: Getty Images

Mikko Rantasen alkukausi on ollut mieletön.

Colorado Avalanchen suomalaistähti on pelannut tällä kaudella 11 NHL-ottelua, joissa hän on viimeistellyt uskomattomat 20 (5+15) tehopistettä. Kyseisellä saldolla hän loistaa pistepörssin ykkösenä.

Samalla Rantanen kirjoitti NHL-historiaa, sillä hän on vasta historian neljäs 21-vuotias tai nuorempi pelaaja, joka on saalistanut peräti 15 syöttöpistettä joukkueen alkukauden ensimmäisissä 11 ottelussa.

Aiemmin kovempaan suoritukseen on kyennyt vain Wayne Gretzky (kaudella 1982-83, 18 syöttöä) ja Bobby Orr (kaudella 1969-1970, 16 syöttöä). Samaan suoritukseen Rantasen kanssa on puolestaan pystynyt Gilbert Perreault (kaudella 1972-73, 15 syöttöä).

Voit katsoa tilastoa alta tai täältä.