Ässät esittelee keskiviikkona uuden vahvistuksen, kun Lauri Tukonen pelaa ensimmäisen ottelunsa uudessa seurassa.

Tukonen palaa kaukaloon samalla pitkän tauon jälkeen. Alkusyksyn pelaamatta ollut kiekkotaituri ehti olla sivussa tositoimista yhteensä seitsemän kuukautta. Hyökkääjä on pelannut viimeksi 3. maaliskuuta Lukon kohdatessa HPK:n. Sen jälkeen hän on kärsinyt ikävistä vammoista.

32-vuotias Tukonen oli alkusyksystä vielä Lukon sopimuspelaaja. Pelaaja ja seura purkivat sopimuksen yhteisymmärryksessä, kun edellisestä pelistä oli kulunut yli kuusi kuukautta. Sen jälkeen Ässät iski väliin ja teki ”vihollisleiristä” tutun pelaajan kanssa ottelukohtaisen sopimuksen.

– Kokenut pelaaja. Hänet muistaa vastustajan riveistä – piti ottaa huomioon maalivahtien osalta. Hänellä on hyvä laukaus ja hän on kokenut pelimies, Ässien valmentaja Jaakko Rosendahl kommentoi seuran sivuilla.

Ässien alkukausi on ollut vaikea. Joukkue on napannut seitsemästä avauspelistään vain yhden: joukkue kaatoi sarja-avauksessaan Lukon, sen jälkeen tilille on kertynyt pelkkiä tappioita.

– Se on tietyllä tapaa hyvä juttu, että joku tulee ulkopuolelta ja tsemppaa jätkiä. Hän ei ole elänyt mennyttä kuukautta meidän kanssamme – hän tuo varmasti uskoa tähän touhuun. Hän ei auta pelkästään kentällä – vaan myös kopissa, Rosendahl lisää.

Tukonen ottaa paikkansa Ässien kakkosketjusta Jussi Makkosen ja Aleksi Rekosen rinnalta. Ässät kohtaa keskiviikkona TPS:n kotonaan klo 18.30 alkaen.