Pelicans vahvistaa pakistoaan venäläisellä osaamisella.

Liiga-seura tiedottaa, että KHL:stä tuttu Aleksander Shtshemerov saapuu Suomeen loppukauden kattavalla sopimuksella.

21-vuotias venäläinen on kiekkoillut urallaan yli 100 peliä Avtomobilist Jekatenburgin organisaatiossa. Tällä kaudella pelit ovat sujuneet farmisarja VHL:ssä.

– Shtshemerov tulee Suomeen, jotta pääsee pelaamaan Venäjän familiigaa kovempaan sarjaan ja tätä myötä kehittymään valmiimmaksi KHL-tason puolustajaksi. Jekaterinburgissa on suuret suunnitelmat miehen varalle ja Pelicans on hänelle tärkeä välietappi matkalla johtavaan rooliin venäläisorganisaatiossa, Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen kertoo tuoreesta vahvistuksesta.

Venäläiset eksoottisia vahvistuksia

Kun katsoo Liigan pelaajaluetteloita 2000-luvulla, ovat venäläisvahvistukset olleet yllättävän vähissä. Pelicansin tuore hankinta on vasta 17. venäläinen kenttäpelaaja yli 18 vuoden aikana Liigassa.

Itäisestä naapurista ei olla nähty viime vuosina pitkäaikaisa vahvistuksia. Kuvaavaa on, että Aleksander Barkov on 2000-luvun parhaiten menestynyt venäläispelaaja Suomessa. Tapparassa loistanut kiekkolegenda (ja suomalaisen NHL-tähden isä) lopetti uransa keväällä 2004. Moni Liigassa piipahtanut venäläisvahvitus on ehtinyt pelata Suomen pääsarjassa vain kourallisen otteluita.

Pelicansilla on kokemusta venäläistaidosta. Vadim Pereskokov taituroi viime kaudella 25 ottelua lahtelaisten mukana.