Erik Karlssonin kauppaaminen Ottawa Senatorsista San Jose Sharksiin oli yksi syksyn kuumimmista puheenaiheista.

Senators sai Karlssonista Chris Tierneyn sekä muutaman muun pelaajan ja useita varausvuoroja. Joku saattoi kaupan toteutuessa reilu kuukausi sitten kuvitella, että Sens sukeltaa entistä syvemmälle Sharksin samalla puksuttaessa jo syksyllä murskaavasti kohti Stanley Cupia.

Kausi on toki vasta varhaisessa vaiheessa, mutta naurahdusreaktion estäminen on silti vaikeaa miettiessä tätä ennakkoluuloa nyt lokakuun taittuessa jo kohti loppua.

Tierney on nimittäin pyyhkinyt Karlssonilla jäätä, kun vertaillaan kyseistä kaksikkoa.

Ottawaan siirtynyt 24-vuotias pelimies on kukoistanut kuuden kärkihyökkääjän roolissa Guy Boucherin luotsaamassa joukkueessa. Hän on painanut Senatorsissa tehot 2+7=9 peliajan ollessa lähimenneisyydessä 20 minuutin paikkeilla per ottelu. Kanukkihyökkääjän tehotilasto näyttää lukemaa +2.

Karlssonin alku uudessa ympäristössä on vastaavasti ollut katastrofaalinen. Kaiken syksyn hehkutuksen jälkeen tuskin kukaa muistaa sitä, että Sharks-pakit eivät olleet tehneet maalin maalia seitsemässä ensimmäisessä pelissä.

Nyt sellaiseen on sentään yksi pelaaja venynyt. Brent Burns avasi kauden maalihanansa viikonloppuna NY Islandersia vastaan.

Ruotsalaispakin tilastot näyttävät lukemia 0+4 ja -4, joka on huonoin joukkueen kaikista puolustajista. Tuore Sharks-kasvo on osittain jatkanut siitä, mihin hän Ottawassa jäi. Viime kaudella Karlssonin lukema -25 oli kolmanneksi huonoin koko joukkueessa.

Muuallakin vaikeaa

Eräässä toisessa pitkään huhutussa kaupassa on nyt hieman samanlainen tilanne.

Montreal Canadiens lähetti 29-vuotiaan kapteeninsa Max Paciorettyn Vegas Golden Knightsiin, josta vaihdossa tuli 27-vuotias laituri Tomas Tatar.

Pienestä ottelumäärästä huolimatta on slovakialaisen helppoa todeta pelaavansa uransa parasta kiekkoa juuri nyt. Viime kaudella kiertolaiselämää Detroit Red Wingsissä ja Vegasissa viettänyt 27-vuotias pelaaja on liekehtinyt yli piste per peli -tahdilla (7 ottelua, 3+5=8).

Hän on löytänyt hämmästyttävän johdonmukaisuuden Philip Danaultin ja Brendan Gallagherin kanssa.

Mutta miten menee Montrealissa pitkään kapteenin virasta nauttineella ja urallaan 449 runkosarjapistettä takoneella Paciorettyllä?

Huonosti.

Hyväksi tiedetty maalintekijä on paukuttanut Vegasissa kahdeksaan peliin tehot 1+0=1.

Karlssonia ja Paciorettyä kohtaan ei toki pidä olla liian ankara. Uusi alku on aina uusi alku, vaikka kyseessä olisi minkälainen tähtitason pelaaja hyvänsä. Ja kuten kaikki tietävät, on edessä vielä pitkä runkosarja, jossa tapahtuu suuria ailahtelua pelaajalle jos toisellekin.