Suomalaishyökkääjä Jesse Puljujärven edustaman Edmonton Oilersin 22-vuotias puolustaja Ryan Mantha kärsi viime kaudella AHL-ottelussa vakavan silmävamman, josta hän ei ole vieläkään toipunut.

New York Rangersiin vuonna 2014 neljännellä kierroksella (104.) varattu, mutta Oilersin kanssa keväällä 2017 NHL-sopimuksen rustannut yhdysvaltalaispakki saattaa The Athletic -lehden tietojen mukaan joutua lopettamaan peliuransa vamman takia.

Oilersin pelaajien kehityksen varapäällikkö Scott Howson toivoo kuitenkin vielä kuulevansa positiivisia uutisia.

– Hänellä oli todella vakava loukkaantuminen, eikä hän ole vieläkään saanut pelilupaa lääkäreiltä. Nyt vain joudumme odottamaan ja toivomaan, että hän toipuu. Vielä on olemassa pieni toivo, että hän voisi jatkaa uraansa, mutta voimme vain odottaa ja toivoa mitä lääkärit sanovat, Howson kertoi The Athletic -lehdelle.

Mantha pelasi viime kaudella AHL:ssä 41 peliä tehoin 3+7=10. Nuori puolustaja on yksi Oilersin lupaavimmista oikea käsi alhaalla ampuvista puolustajista. The Athletic -lehden mukaan Manthan menetys olisi paha juttu erityisesti puolustajaa tarvitsevalle Oilersille.