NHL-kauden alkuun on aikaa enää pari viikkoa, mutta Toronto Maple Leafs ja joukkueen nuori tähtihyökkääjä William Nylander eivät ole saaneet vielä rustattua jatkosopimusta.

22-vuotias ruotsalainen ei tämän vuoksi ole osallistunut torontolaisjoukkueen harjoitusleirille.

Kanadalaismedian mukaan osapuolet ovat neuvotteluissaan kaukana toisistaan Nylanderin vaatiessa noin 8 miljoonan dollarin vuosipalkkaa, kun taas Maple Leafs on valmis vain noin 6,6 miljoonan dollariin.

Nyt Nylanderin tilanteeseen on ottanut kantaa yksi ruotsalaiskiekkoilun suurimmista legendoista, Maple Leafsia 1973-1989 edustanut Börje Salming.

– Tämä on ikävä tilanne Williamille. Olen seurannut hänen pelaamistaan nyt muutaman vuoden ja ihmiset Torontossa rakastavat häntä. Hänen kannattaa miettiä tätä tilannetta tarkkaan. Mitä jos he eivät pääsekään sopuun? Silloin kaikki tähänastinen voi tuhoutua, Salming toteaa Expressenille.

Ruotsalaislegenda ymmärtää kiistaan liittyvän suuret rahat, mutta haluaa korostaa tilanteessa olevan muitakin arvoja.

– He eivät tarjoa hänelle mitään p***asopimusta, se on hyvä diili. William on mainio kaveri, enkä tiedä onko tässä jotain muutakin taustalla. Mutta aion soittaa hänelle ja keskustella tästä, Salming kertoo.