Paranoiaa, maanisuutta ja sekavuutta – NHL-tähtihyökkääjän muuttuminen pelästytti: ”Se oli epäloogista”

© Kuva: Getty Images

Buffalo Sabresia edustava yhdysvaltalaishyökkääjä Kyle Okposo koki viime vuonna hetkiä, jotka pelästyttivät hänen läheisensä totaalisesti.

Okposo kärsi Sabersin harjoituksissa aivotärähdyksen 18 kuukautta sitten. Isku tuntui kuitenkin niin normaalilta, että diagnoosia ei tehty useaan päivään.

Diagnoosista ei ollut lopullista apua. Edes neurokirurgit eivät osanneet selittää, että miksi satojen NHL-pelien minnesotalainen, joka tunnettiin hieman sisäänpäinkääntyväksi persoonaksi, yhtäkkiä olikin maaninen. Kolmen päivän ajan hän soitteli menneisyydestä tutuille ihmisille vain käskeäkseen heitä pysymään poissa. Hän ei syönyt, eikä nukkunut neljään päivään. Paino putosi teinivuosien tasolle.

Lopulta Okposon vaimo, Daniellesoitti Kylen siskolle, Kendralle. Okposo käyttäytyi tavalla, jollaista hänelle kaikista läheisimmät eivät olleet nähneet koskaan.

– Kun saavuin paikalle, Kyle oli maaninen ja puhui paljon asioista, jotka eivät juurikaan käyneet järkeen. Ei minkäänlaista suoraviivaista ajattelua. Se oli epäloogista, Kendra kertaa tapahtumia The Athleticin haastattelussa

Okposo kertoi vaimolleen, että hän oli liian väsynyt jatkaakseen. Jenkkihyökkääjä halusi koomaan, jotta hänen aivonsa saisivat levätä. Hän uhkasi jopa hypätä ulos ikkunasta.

– Hän olisi voinut hypätä hemmetin rakennuksen katolta. Hän olisi voinut tehdä siitä lopun, sanoo Okposon agentti Pat Brisson.

Lopulta lääkärit totesivat, että Okposon kärsimä päävamma oli käynnistänyt horrostilassa olevan uhan. Lapsuuden trauman, joka järkytti koko hänen elämäänsä ja kroppaansa.

Siitä paraneminen saattoi alkaa. Brisson ei kuitenkaan suostu paljastamaan yksityiskohtia asiasta. Okposo haluaa pitää sen tiukasti salassa.

– En koskaan puhuisi tästä ilman Kylen lupaa. Hänen mielestään asiasta puhuminen on terapeuttista ja hän haluaa auttaa muita, Brisson sanoo.

– Tällainen tapahtuma on jotain, mikä voi olla silmiä avaavaa muille ihmisille, jotka käyvät läpi jotain samanlaista.

 


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!