Oudot potkut saanut KHL-debytantti avautuu – tästä syystä hän sai lähteä: ”Jotenkin en ajatellut asiaa”

© Kuva: Getty Images

Lokomotiv Jaroslavl hankki heinäkuun alussa yli 500 NHL-ottelua pelanneen David Desharnaisin riveihinsä. Desharnais ei ehtinyt pelata yhtään runkosarjaottelua joukkueen paidassa, kunnes hän sai lähteä.

Desharnais sai uuden työnantajan Avangard Omskista, mutta silti Lokomotivin liikettä ihmeteltiin laajasti. Nyt kanadalaishyökkääjä itse kertoo Sport-Express-sivuston haastattelussa, että syy oli lopulta yksinkertainen: seura oli hankkinut hänet ilman, että tiesivät hänen olevan puhdas sentteri. Joukkue tarvitsi laituria.

– Joskus et vain sovi joukkueeseen. En voi sanoa mitään pahaa Lokomotivista. Seura teki kaiken oikein. Yksi asia – jääkiekon näkökulmasta. He tarvitsivat laitahyökkääjää. Ja minä en ole koskaan pelannut laiturina, Desharnais paljastaa.

Pelipaikkakysymys ei edes käynyt kanadalaishyökkääjän mielessä ennen oman nimen raapustamista paperiin.

– Jotenkin en vain ajatellut asiaa ennen sopimuksen tekoa. En pelannut laidassa ensimmäistä kertaa urallani. Mitä muuta voin lisätä? Pelipaikat ovat silti erilaisia. Keskellä täytyy pelata hieman eri tavalla, rakentaa peliä, mikä itsessään on vaikeaa ja laidassa, erityisesti minulle, se on vielä hankalampaa. On pelaajia, jotka pystyvät pelaamaan kumpaakin paikkaa. En voi kuin riemuita heidän puolestaan – se on mahtavaa. Mutta minulla ei ole sellaista taitoa. Olin epämukavuusalueella.