Detroit Red Wingsin tähtipakki Mike Green ei välttämättä ole pelikuntoinen kauden avaukseen mennessä.

Kanadalaispuolustaja on joutunut varsin ärhäkän ja pelottavan sairauden riivaamaksi.

– Green ei ole käytettävissä. Hänellä on virus, joka on hyökännyt hänen maksaa vastaan, joten hän on nähnyt infektiosairauksien lääkärin ja meidän pitäisi tietää lisää melko pian. En tiedä, kauanko hän on poissa pelistä, päävalmentaja Jeff Blashill kommentoi NHL.comille.

Tilanne ei ole Red Wingsille hyvä, sillä Green on joukkueen ehdottomia kärkipuolustajia. Myöskään leveys ei juuri riitä. Tämä saattaa avata näyttöpaikan viime kaudella Pelicansissa säväyttäneelle tshekkipakille Libor Sulakille.

Sulka kuitenkin kilpailee paikasta kolmen muun pakkiprospektin kanssa: tshekkiläisen unelmien tielle saattavat asettua joko Joe Hicketts, Dennis Cholowski sekä Filip Hronek.

– Meillä on nyt viisi puolustajaa ja aloitamme todennäköisesti seitsemällä. Kuinka kauan Green on poissa? Vaikuttaa siltä, että hän on ainakin hetken aikaa sivussa. Luultavasti aloitamme kahden puolustajalupauksen kanssa – joko Sulakin, Hickettsin, Cholowskin tai Hronekin kanssa.