NHL-seurojen harjoitusleirien alkuun ei ole enää montaa päivää aikaa. Se tarkoittaa sitä, että myös St. Louis Bluesin hyökkääjä Robby Fabbri lähtee taistelemaan pelipaikasta joukkueen riveissä.

Viime kaudella Fabbri ei pelannut yhtään ottelua. Hänet piti sivussa vaikea polvivamma. Hän on työskennellyt erityisesti Matt Nicholin kanssa, joka pitää Toronton alueella sijaitsevaa jääkiekkoleiriä sekä on erikoistunut erilaisiin urheiluravinteisiin.

– Hyvä juttu hänen kanssa työskentelyssä oli, että tehtiin erilaisia juttuja… kuten erilaisia baletteja. Olin uima-altaassa tekemässä harjoitteita. Olen altaalla säännöllisesti, Fabbri kertoo St. Louis Post-Dispatchin haastattelussa.

Ensin Fabbrin sanat eivät tahdo käydä järkeen millään. Balettia? Mitä ihmettä? Mutta kun hän jatkaa, kaikki on selkeää:

– Tein töitä yhden tyypin kanssa, joka tekee töitä Kanadan Kansallisbaletissa. En voi sanoa, että olisin harrastanut balettia paljon, mutta otin tasapainon ja vision siitä lajista ja käytin niitä harjoitteissani.

Kanadalaishyökkääjä tuskin oppi lajin syvimmästä olemuksesta hirveästi, mutta hänen poimimansa palat ovat olleet avuksi kuntoutumisessa.

– Se auttoivat paljon. Minä todella tunnen sen tekemän eron.