Liigan tiukentunut kurinpito heti toiminnassa: TPS-hyökkääjälle pelikieltoa

© Kuva: Getty Images

Liiga tiukensi kurinpitoaan tälle kaudelle. Tästä lähtien teoissa ei huomioida pelaajan loukkaantumista. Nykyisin kiinnitetään huomiota vastustajan piittaamattomaan vaarantamiseen.

Elias Karvonen taklasi selästä Matti Lambergia TPS:n ja Ässien välisestä ottelusta. Tilanteesta tuomittiin saman tien 2+10 rangaistus, mutta Liigan kurinpitoelin on päättänyt antaa Karvoselle vielä lisäksi yhden ottelun pelikiellon.

– Kurinpitodelegaatio toteaa, että Karvosen toiminta täyttää selästä taklaamisen tunnusmerkistön. Delegaatio katsoo, että Karvosella on ennen suorittamaansa kontaktia riittävästi aikaa havainnoida Lambergin haavoittuva asema ja näin ollen taklauksella on piittaamattomasti vaarannettu vastustajaa. Lisäksi delegaatio toteaa, ettei Karvosen suorittamassa kontaktissa ei ole kysymys hänen lausumassaan esittämässä vastustajan ”liimaamisesta laitaan” eikä vastustajan kaatuminen laitaan johdu taklattavan huonosta tasapainosta, Liigan verkkosivuilla perustellaan päätöstä.

Karvonen kärsii rangaistuksensa tänään ottelussa Kärppiä vastaan.