Tämänpäiväinen Liiga-ottelu Oulun Kärppien ja Rauman Lukon välillä on samalla jäähyväisottelu Lukkoa kauden alussa vahvistaneelle kanadalaishyökkääjä Andrew Gordonille.

32-vuotias Gordon palaa kuukauden lainapestinsä jälkeen takaisin SHL:n Linköping HC:n riveihin, jossa on viettänyt viimeiset kolme kautta.

Hyökkääjä lähtee joukkueesta raumalaisten kannalta harmilliseen aikaan, sillä vireeseen päässyt kanadalainen takoi perjantaina Sportia vastaan tehot 2+1.

– Haluaisin kiittää kannattajia, pelaajia, valmentajia ja Lukon johtoa tästä mahdollisuudesta. Lukolla on pitkä historia ja oli kunnia kantaa tätä paitaa, vaikkakin vain kuukauden ajan. Vaikka saimme sarjaan heikon alun, niin uskon että tällä joukkueella on edessään hyviä aikoja. Tämä vieraskiertue on askel oikeaan suuntaan, Gordon hehkuttaa Lukon nettisivulla.

Gordonin peli lähti kulkemaan, kun valmennusjohto laittoi joukkueen kanadalaisvahvistukset samaan ketjuun.

Justin Danforth, Brandin DeFazio ja Gordon pelasivat yksinkertaisella tyylillä ja tulosta alkoi tulla.

– Uskon, että löysimme yhteisen kemian Justinin ja Brandonin kanssa nopeasti, koska pelaamme kaikki samalla tavalla. Kun pelasin Arttu Ilomäen ja Janne Keräsen kanssa, niin he pelaavat taas smoothia taitokiekkoa mitä minulla oli välillä vaikea lukea. Tunsin oloni ehkä kotoisammaksi pelatessani tutummalla tyylillä. Nämä suomalaiset ovat liian taitavia minulle, Gordon nauraa.

Kokenut kanadalainen ei ole mikään tusinapelaaja, sillä miehen ansioluettelosta löytyy myös 55 NHL-ottelua Washington Capitalsin, Anaheim Ducksin ja Vancouver Canucksin riveistä.