Kai Suikkasen valmentama italialaisseura HC Bolzano sai keskiviikkona traagisia uutisia, kun seuraa viime kaudella edustanut hyökkääjä Austin Smith joutui päättämään peliuransa vasta 29-vuotiaana.

Kanadalaishyökkääjän uran loppumisen syynä on vakava aivotärähdys, jonka oireista hän on kärsinyt viime keväästä asti.

Smith päätti kautensa sensaatiomaiseen mestaruuteen, mutta miehen suuhun jäi silti hyvin karvas maku. Nimittäin Bolzanon seurajohto pakotti tähtihyökkääjäänsä pelaamaan aivotärähdyksestä huolimatta.

– Viime kausi oli täydellinen tapa päättää peliurani. Valitettavasti se myös maksoi hintansa. Pelasin loppukauden sekä pudotuspelit, vaikka minulla oli paha aivotärähdys. Yritin vakuutella itselleni, että olen tarpeeksi terve pelaamaan, eikä sillä olisi seurauksia. Joukkueen lääkärit ja omistaja eivät käsitelleet oireitani ja sitä oloa joka minulla oli. He pakottivat minut syömään pillereitä ja sanoivat, että kaikki on ok. Jätin pudotuspeleissä kaksi ottelua väliin, koska en vain pystynyt pelaamaan – aivotärähdyksen oireet olivat niin rajut, Ässiä kaksi kautta edustanut Smith valaisi Instagram-tilillään.

Smith oli varsinkin erityisen pettynyt Bolzanon GM:n toimiin.

– GM Dieter Knoll oli raivoissaan, eikä hän ymmärtänyt yhtään miksi en voinut pelata. Hän kieltäytyi maksamasta minulle bonuksiani, joita joukkue ansaitsi pudotuspeleissä. Hänestä tuntui, että aivotärähdys ei olisi syy jättää ottelua väliin. EBEL-sarja on yrittänyt vakuuttaa GM:ää tekemään oikean asian ja maksamaan minulle ansaitsemani rahat. Rahasta riippumatta, oireet vaikuttavat vieläkin – ja tämän hoito on hyvin kallista. GM ei ole tarjoutunut auttamaan minua lääkelaskuissa. Hän on väistänyt jokaisen puheluni sekä sähköpostin, jonka olen lähettänyt.

– Muistan aina aikaani Bolzanossa ja kiitän joukkuetovereitani, valmentajia sekä faneja siitä, että autoitte minua taistelemaan loppuun asti. Toivottavasti nämä oireet menevät jokin päivä ohi, ja toivon oikeasti, että kellekään muulle ei käy tällaista samanlaista tilannetta. Minun neuvoni on, että tehkää tarkkaan taustatyönne ennen kuin valitsette missä pelaatte. Onnea kaikille entisille joukkuetovereilleni uuden kauden alkuun, Austin päätti.

Smith pelasi viime kaudella EBEL-liigassa 28 ottelua tehopistein 15+19=34. Sensaatiomaiseen mestaruuteen päättyneissä pudotuspeleissä hyökkääjä kirjasi 16 ottelussa tehot 4+6=10.